posdru signature

Şanse şi drepturi egale! – POSDRU/144/6.3/S/130458

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013

Investeşte în oameni!

Echilibristica între „plafonul de sticlă” și „podeaua lipicioasă”


Echilibristica între „plafonul de sticlă” și „podeaua lipicioasă”
2016-05-18

Evoluția carierei femeilor este de influențată de două efecte: „plafonul de sticlă” și „podeaua lipicioasă”.

Plafonul de sticlă este denumirea prin care se definesc generic obstacolele transparente cu care se poate confrunta o femeie într-o organizaţie sau comunitate, apărute mai ales în calea promovării în ierarhie. La fel cum o albină captivă într-o încăpere încearcă într-una să iasă afară pe fereastră, fără să îşi dea seama că în faţa ei se află geamul care o desparte de libertate – un obstacol transparent imposibil de depăşit, la fel o femeie, pe piaţa muncii, se luptă cu o serie de constrângeri şi impedimente nevăzute, care o împiedică să ajungă în poziţiile ierarhice cele mai înalte dintr-o organizaţie, fie ea publică sau privată.

plafonObstacolele nevăzute sunt mai greu de depăşit decât cele declarate, explicite, vizibile, fiind foarte dificil de identificat, mai ales că acestea sunt inconştiente:stereotipuri, prejudecăţi, erori de logică şi distorsiuni de gândire, norme şi valori tradiţionale, reguli „nescrise” – implicite – ale domeniului, tradiţii sau strategii politice, având rolul de a menţine un status quo agreat de cei aflaţi la conducere la un moment dat.

În special în cazul ocupaţiilor „masculine”, fenomenul plafonului de sticlă are un rol semnificativ, sistemul protejându-se ca un club privat, în care se intră pe bază de recomandare făcută de ceilalţi membri.

Plafonul de sticlă reprezintă deci o formă de discriminare indirectă prin segregare verticală pe piaţa muncii, iar efectul vizibil imediat este lipsa de paritate de gen în poziţiile înalte de decizie.

Podeaua lipicioasă (Sticky Floor) este un tip de barieră care împiedică promovarea femeilor în poziţii mai înalte, pornind de la dificultatea de a urca pe scara ierarhică, din cauza forţelor de aderenţă la treptele inferioare ale piramidei organizaţionale. De obicei, „podeaua lipicioasă” acţionează asupra femeilor cu nivel mai redus de educaţie, în timp ce „plafonul de sticlă” se aplică celor cu nivel înalt de studii.

Este de observat că podeaua este lipicioasă nu neapărat pentru că la nivel organizaţional cineva împiedică în mod constant curăţarea ei, ci deoarece, de multe ori, chiar femeile sunt cele care nu au suficientă încredere în ele, care îşi auto-limitează aspiraţiile şi care se complac în situaţia existentă, pe care nu îndrăznesc să îşi propună să o depăşească.

Toate stirile